sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Suloinen korituoli

Joskus olen koittanut tehdä korituolia, mutta aivan vääränlaisella langalla. Nyt päätin yrittää uudestaan ja tällä kertaa onnistuin. Ohjeen löysin ihanalta inspiroivalta sivustolta Nukkekoti Väinölä.

Aluksi leikataan sopivan kokoinen istuinpalanen napakasta pahvista ja rei'itetään se neulalla.Tukilangoissa voi käyttää normaalia rautalankaa, mutta itse käytin valkealla materiaalilla päällystettyä rautalankaa. Leikataan sopivat palat tukilankoja ja pujotellaan ne pahvista läpi.Alalangat tuetaan teipillä.


Muotoillaan tukilangat sopivaan asentoon ja aloitetaan langan pujottelu. Käytin valkoista "virkkauslankaa". Pieni solmu aloitukseen,


Pujotellaan lankaa kerros kerrokselta tukilankojen ympäri sopivalle korkeudelle ja ylimääräiset tukilankapäät katkaistaan tarpeen tullen.Sitten yksityiskohtiin. Otetaan alaosasta teippi pois. Tehdään reikiä istuinosan etuosaan ja pujotetaan taas tukilangat, mutta hieman lyhyempinä. Pujotellaan lankaa koko tuolin alaosan ympäri.


Kun alaosa on valmis, katkotaan ylimääräiset tukilangat alapuolelta. Jätin kulmiin kaksi tukilankaa ja pyörittelin ne yhteen, jotta saadaan jalat tuoliin.


Tuoli valmiina pojan huoneessa. Tuoli sai päälleen vaaleansinisen vaahtomuovipehmusteen. Koska pehmuste oli valmiiksi värillinen, päätin leikata pehmusteen hyvään muotoon ja jättää sen sellaiseksi. Nukke on pikkusiskoni vanha, ja päässyt asustelemaan nukkekotiini.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti