tiistai 6. maaliskuuta 2012

Ihana mansikka saippua

Ostin Tiimarista kokeilun vuoksi ihanan houkuttelevan Tee itse saippua -paketin. En ole koskaan ennen tehnyt itse saippuaa ja minua kiinnosti kovasti kokeilla. Pakkaus on tarkoittettu, että tehdään pieniä sieviä saippuoita, jotka ovat kuin konvehteja ja kääritään pitkulaiseen mustaan koteloon koristeiden kera.

Mukana on kaikki tarpeellinen. Kuvasta puuttuu saippuamassa, väriaine ja tuoksu. Paketissa olevasta kuvasta huomaa, millainen saippuapaketti pitäisi tehdä.


Minä halusin tehdä saippuoistani isompia, joten käytin apuna silikonisia muffinssivuokia. Tässä näkee hyvin koko eron. Muotin kannattaa olla taipuisa, jotta saat saippuan painettua pois muotistaan.


Sitten itse saippuan tekoon. Aluksi saippuamassa täytyy pilkkoa pieniksi paloiksi ja sulattaa löysäksi. Minun aloitukseni oli todella huono... Lämmitin vettä kiehuvaksi vedenkeittimellä. Laitoin veden kulhoon ja saippuamassan muovikulhossa veteen lillumaan. No eihän massa tietenkään sulanut, koska muovi ei johda kovin hyvin lämpöä. Sen jälkeen vaihdoin massan teräksiseen kulhoon. Nyt onnistui jo hieman paremmin, mutta massa ei kuitenkaan alkanut kunnolla sulamaan. Ja niin... Kolmas kerta toden sanoo! Laitoin kattilan liedelle ja teräksisen kulhon massoineen lillumaan veteen. Annoin veden kiehua hiljalleen koko ajan ja pienensin pikkuhiljaa virtaa. Massa suli nopeasti ja hyvin.Sitten sopivat muotit eli käytin isompia muotteja. Kokeilin myös tehdä luun muotoisen saippuan. Tämän paketin massasta sain tehtyä kolme saippuaa.


Sulanut massa värjätään haluamansa väriseksi ja laitetaan tuoksua myös oman mielen mukaan (noin 5-15 tippaa). Saippuaan voi lisätä vaikka kookoshiutaleita tai pähkinöitä, jotka kuorivat ihoa.


Tämän värinen ja muotoinen saippua syntyi muffinssivuoasta. Harmikseni en ehtinyt ottaa kuvaa luusta, mutta se onnistui hyvin. Luusaippua lähti synttärilahjaksi samana päivänä.


Tämä saippua menee 40-vuotissyntymäpäiville kortin kylkiäisenä. Paketoin saippuan paketissa olleeseen pussiin. Ripautin saippuan pintaan hieman hilettä ja pussin suu kiinni mustalla nauhalla. Laitoin vielä päälle mustan paperin ja koristeeksi paketin mukana tulleen vaaleanpunaisen ruusun sekä lisäsin hieman punaruskeaa lahjanauhaa. Näin on pieni lahja valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti